Naum Grubert

Naum Grubert (foto: Friso Spoelstra)

Logo Muziek op Stapel

Naum Grubert

Op zaterdagavond 24 maart 2018 geeft Naum Grubert een pianoconcert. Hij voert werken uit van Schubert/Liszt, Franck, Beethoven, Chopin en Skrjabin.
Aanvang 20.00 uur. Kaartprijs € 20 (jongeren tot 21 jaar € 10).

Bezetting

Naum Grubert - piano

Programma

Schubert/Liszt: Der Doppelgänger
Franck: Prélude, Choral et Fugue
Beethoven: Appassionata

--- Pauze ---

Chopin: Nocturne in cis klein
Skrjabin: diverse werken (Sonate No. 3, preludes, etudes)

Programmawijzigingen voorbehouden


Toelichting

Naum Grubert werd in 1951 geboren te Riga. Aanvankelijk studeerde hij aan het Emil Darzin muziekcollege voor jong talent. Vervolgens zette hij zijn opleiding voort bij de beroemde professor Theodore Gutman in Moskou.

Naum Grubert was laureaat van verschillende prestigieuze pianoconcoursen waaronder het Russische Nationale Concours, het Tsjaikovski Concours en het Montréal Pianoconcours. Na vele uitgebreide tournees in verschillende landen, waaronder een indrukwekkend Nederlands debuut in 1982, vestigde hij zich het jaar daarop in ons land.

Hij heeft opgetreden op het Lichfield Festival (Groot-Brittannië), het Cadaqués Festival (Spanje), het Lockenhaus Festival (Oostenrijk, met Gidon Kremer en Tabea Zimmerman) en het Gergiev Festival. Daarnaast trad Naum Grubert op in grote zalen zoals Het Concertgebouw, de Golden Hall, Musikverein Wenen, de Queen Elizabeth en Barbican Halls in Londen, Palau de la Musica in Barcelona.

© Alle rechten voorbehouden