Duo LeCoultre&VanHees

Duo LeCoultre&VanHees (fotograaf onbekend)

Logo Muziek op Stapel

Concertagenda


Duo LeCoultre&VanHees

Op zaterdagavond 30 maart 2019 treedt Duo LeCoultre&VanHees op. Er worden werken uitgevoerd van onder meer E. Granados, A. Piazzolla en A. Ourkouzounov.
Aanvang 20.00 uur. Kaartprijs € 10,00.

Bezetting

Floor Le Coultre, viool
Martin van Hees, gitaar

Wijzigingen voorbehouden


Programma

Georg Friedrich Händel (1685-1759)
Ombra Mai Fu

Niccolò Paganini (1782-1840)
Centore di Sonate

Manuel de Falla (1876-1946)
7 Canciones Populares Españolas (arr. M. Llobet Soles)

Atanas Ourkouzounov (1970)
Sonatina Bulgarica

***pauze***

Enrique Granados (1867-1916)
Andaluza
Oriental

Antonio Ruiz Pipo (1934-1937)
Canción y Danza

Arvo Pärt (1935)
Spiegel im Spiegel

Astor Piazzolla (1921-1992)
Histoire du Tango:
Bordel 1900
Cafe 1930
Nightclub 1960

Programmawijzigingen voorbehouden


Over de musici

Sinds 2014 is duo LeCoultre&VanHees een vast duo die speelde op verschillende kamermuziekfestivals zoals tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam maar ook tijdens internationale kamermuziekfestivals en op vele verschillende locaties in Nederland. Duo LeCoultre& VanHees is een dynamisch en kleurrijk duo die een repertoire heeft opgebouwd met verschillende stijlen uit verscheidene tijdsperiodes. Het duo, beide afkomstig uit Groningen, heeft jarenlange ervaring met samenspel en kamermuziek. Hun repertoire is zeer afwisselend en bevat bijna alle denkbare muziekstijlen binnen de klassieke muziek.

Duo LeCoultre&VanHees bestaat uit violiste Floor Le Coultre (Groningen, 1990) en gitarist Martin van Hees (Groningen, 1990). Zij ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij beiden excelleerden in hun studie. Floor slaagde voor haar Masterstudie met onderscheiding voor haar meeslepende spel. Zij soleerde bij verschillende orkesten en is prijswinnaar bij verscheidene concoursen. Zij gaf concerten in China, toerde door Zuid Amerika en Europa. Martin slaagde voor zijn Masterstudie met een onderscheiding voor zijn bijdrage aan de hedendaagse muziek. Hij soleerde bij het Atheneum Kamer Orkest en won verschillende prijzen op nationale en internationale gitaar concoursen. Martin gaf solo concerten in India, Thailand, Griekenland en West-Europa.


Over het programma

Violiste Floor Le Coultre en gitarist Martin van Hees zijn geboeid door de invloed van volksmuziek op klassieke muziek. Volksmuziek uit o.a. Oost-Europa, Zuid-Europa en Midden/Zuid America biedt een inspiratiebron voor allerlei componisten waar de gitaar en de viool een belangrijke rol in spelen. Dat geldt voor de werken van Piazolla, Granados, De Falla en Antonio Ruiz Pipo die worden uitgevoerd. Verder hoort u in het afwisselende programma ook werk van Händel, van de "duivelsviolist" en componist Paganini, en van de hedendaagse componisten Arvo Pärt en Atanas Ourkouzounov. Het geeft al met al een goed beeld van wat de combinatie van viool en gitaar ons voor moois kan bieden.

© Alle rechten voorbehouden