Aristos Quartet

Aristos Quartet (foto C. Breider)

Logo Muziek op Stapel

Blokfluitquintet Seldom Sene

November 2017

Beste muziekliefhebber,

Het festival voor Oude Muziek in Utrecht is onlangs uitgeroepen tot het beste festival van Europa. Daar kunnen we in Nederland trots op zijn. Wij zijn er extra trots op, want veel van de musici en ensembles die bij ons optraden, zoals vorig jaar nog Musica Temprana en Veronika Skuplik, zijn bekenden op dit festival. Het tweejaarlijks Van Wassenaerconcours van dit festival leverde ons daarnaast al eerder een mooi concert op met de toenmalige prijswinnaars, het Den Haag Pianoquintet. Ditmaal komen de prijswinnaars van 2014 naar Oldeberkoop:

Blokfluitquintet Seldom Sene
Stephanie Brandt, Ruth Dyson, Eva Gemeinhardt, Hester Groenleer en María Martínez Ayerza

Dit kwintet won niet alleen de eerste prijs, maar ook de publiekprijs en de persprijs. In Oldeberkoop spelen de vijf jonge musici op meer dan 50 blokfluiten muziek van door de eeuwen heen. Mis dit concert niet op

zondagmiddag 26 november 2017 om 15.00 uur
in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop


Kaarten kosten € 25,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

En voor scholieren is er kans op gratis kaarten: neem daarvoor contact op met Simon Been.


Met muzikale groet,
Het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Nieuwsbrief concert 26 november

Oldeberkoop, oktober 2017

Beste muziekliefhebber,

Een glorieuze winnaar was het blokfluitquintet Seldom Sene in september 2014. Het vijftal jonge musici won toen op het Van Wassenaerconcours van het Festival voor Oude Muziek niet alleen de eerste prijs, maar ook de publiekprijs en de persprijs gingen naar hen. Sindsdien maakten zij enkele met lof ontvangen CD's, waaronder een arrangement van de Goldbergvariaties. Op zondagmiddag 26 november 2017 om 15.00 uur treden zij op in Oldeberkoop met het programma Vluchtpunt: Perspectieflijnen in de muziekgeschiedenis.

Het Amsterdamse blokfluitkwintet Seldom Sene maakt een afwisselende muzikale reis en verbindt muziek uit de middeleeuwen, renaissance, barok en romantiek met elkaar. Zoals in een perspectieftekening voegen zij de stilistische kenmerken van de verschillende stijlen samen tot een geheel, alle lijnen van de tekening komen samen in het vluchtpunt (verdwijnpunt) aan de horizon. En daarna? Wat gebeurt er achter de horizon?

Virtuositeit, kleurenrijkdom en originaliteit zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke ontdekkingsreis. Met meer dan 50 blokfluiten in allerlei soorten en maten vertolken de vijf dames van Seldom Sene muziek van Bach, Dowland, Reger en Vivaldi. Van een virtuoze middeleeuwse Estampita tot muziek met de samensmeltende harmonieën uit de romantiek, het kleurenpallet is oneindig - de muzikale tekening van de vijf musici klinkt wonderschoon, en is Seldom Sene.

Het ensemble bestaat uit Stephanie Brandt, Ruth Dyson, Eva Gemeinhardt, Hester Groenleer en María Martínez Ayerza.

Tip: twee restaurants in Oldeberkoop bieden voorafgaand aan het concert een concertmenu. U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90

Kaarten kosten € 25,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Recensie Jubileumconcert Apollo Ensemble d.d. 27 oktober 2017


recensie

© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden