Lavinia Meijer

Lavinia Meijer (foto C. Breider)

Logo Muziek op Stapel

Nieuws

Nieuwsbrief najaar 2018
Muziek op Stapel, Stapel op Muziek


Op 10 november vond het laatste concert van de serie 2018 plaats. Het Aristos Quartet presenteerde met veel enthousiasme en dynamiek een interessant programma met werken van Haydn, Janáček en Pavel Fischer. De uitvoering van "Morava" van Pavel Fischer betrof een wereldpremière; en dat in Oldeberkoop!

Inmiddels hebben wij het programma voor 2019 rond. We denken dat we opnieuw een veelzijdig, afwisselend en mooi programma mogen presenteren.

We kunnen u een abonnement voor deze 6 concerten aanbieden voor de prijs van slechts € 95. Bij een abonnement hebt u recht op een vaste plaats in de kerk bij de concerten. De kaarten zijn overdraagbaar en u krijgt per jaar een gratis extra kaartje voor een concert naar keuze. De huidige abonnementhouders kunnen hun vaste plaatsen houden, indien zij voor half januari hun abonnement verlengen.

Op onze website treft u (altijd) de meest actuele informatie aan. Alle concerten van 2019 staan hierop vermeld onder het kopje concertagenda. Op verzoek kunt u ook onze nieuwsbrieven met laatste informatie toegestuurd krijgen. Let wel, bij grote belangstelling voor een concert krijgt u een plaats toegewezen; dit geschiedt zo eerlijk mogelijk, op volgorde van reservering.

Hartelijke en muzikale groet,
Van het Bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Nieuwsbrief november 2018


Beste muziekliefhebber,

Hoewel we u doorgaans berichten over onze komende concerten, willen we u graag vertellen over de kinderconcerten die we op 19 oktober jl. organiseerden. Het idee daarachter is dat we jong publiek willen laten kennismaken met klassieke muziek. Zo kwamen meerdere klassen van zes verschillende basisscholen uit de omgeving, met hun begeleidende ouders en leerkrachten af op het driemaal achtereen uitgevoerde "Peter en de Wolf". Dit concert, een werk van de Russische componist Sergei Prokofiev is een concert met een vertelling. Het Amsterdam Wind Quintet dat dit uitvoerde, samen met verstelster Talitha van der Spek, heeft uitgebreide ervaring in de omgang met kinderen. De hoge kwaliteit van de muziek en vertelling, met spannend acteerwerk van Talitha van der Spek, vielen direct op. Het was leuk te zien hoe enthousiast en geboeid de kinderen waren. Mede omdat de concerten snel volgetekend raakten en enkele scholen daarom teleurgesteld moesten worden, zullen we het komend jaar weer een kinderconcert proberen te organiseren.

We sluiten dit jaar onze serie voor u af met het concert op 10 november 2018. Het jonge Aristos Quartet speelt dan strijkkwartetten van Haydn, Fischer en Janáček. Het belooft een mooi en bijzonder concert te worden, met werken die niet alledaags zijn!

Kaarten kosten € 15,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Ook is inmiddels ons programma voor 2019 rond!

We beginnen op 2 maart 2019 met bruisende Italiaanse barokmuziek: het programma Frizzante, werken van onder meer beide Scarlatti's, leverde het achtkoppig barokensemble Combattimento enkele dagen terug nog een uitverkochte Oosterpoortzaal op en een zeer lovende recensie. Dan volgt jong talent: Floor Le Coultre, viool, en Martin van Hees, gitaar, spelen op 30 maart muziek van Granados en Piazzolla.

Op 18 mei treedt het Dudok Quartet op. "Het Dudok Kwartet maakt telkens opnieuw duidelijk hoe veel kanten je met een strijkkwartet op kunt" aldus een recensie deze zomer in de Volkskrant. Het kwartet speelt bij ons onder meer werken van Haydn en Beethoven.

Na de zomer, op 14 september, komt een wereldberoemde trompettist naar Oldeberkoop: Matthias Höfs; hij wordt aan het orgel begeleid door Christian Schmitt en zij spelen werken van JS Bach, Vivaldi en Tartini.

We zijn trots dat ook een aanstormend jong barokensemble uit Frankrijk, dat al vele prijzen in de wacht sleepte, naar Oldeberkoop komt: Le Consort speelt werken van de Franse componist Dandrieu, die wij hier weinig horen, maar ook van bekendere componisten als Purcell. We sluiten het jaar af met het veel geroemde Nederlandse Ragazze Quartet, dat werken speelt van Bartók, Piazolla, JS Bach, Long en Volans.

Wij zijn blij het abonnement voor deze zes concerten aan te kunnen bieden voor een nog lagere prijs dan vorig jaar, namelijk € 95,00. Bij een abonnement hebt u recht op een vaste plaats in de kerk bij de concerten. De kaarten zijn overdraagbaar en u krijgt per jaar een gratis extra kaartje voor een concert naar keuze. De huidige abonnementhouders kunnen hun vaste plaatsen houden, indien zij voor half januari 2019 hun abonnement verlengen.

Met muzikale groet van Muziek op Stapel

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen: stuur een e-mail naar muziekopstapel@gmail.com met vermelding "graag verwijderen uit Muziek op Stapel"

Muziek op Stapel respecteert uw privacy. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.muziekopstapel.nl/privacyverklaring.html


© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden