Aristos Quartet

Aristos Quartet (foto C. Breider)

Logo Muziek op Stapel

Wegens ziekte is het concert op 16 september afgelast!

Beste muziekliefhebber,

Vanmiddag, 15 september, kregen wij bericht dat Jan van Elsacker door ziekte helaas is verhinderd op te treden morgenavond. Heel vervelend, in de eerste plaats voor Jan van Elsacker en het Margaretha Consort, maar ook voor u die zich op een mooi concert verheugde.
Uiteraard proberen we een nieuwe datum te prikken voor dit concert en dan krijgt u hiervan via een nieuwsbrief bericht.

Met vriendelijke groet,
het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Extra nieuwsbrief september 2017

Beste muziekliefhebber,

Barokmuziek zit weer in de lift! Bij het slotconcert van het Festival Oude Muziek werd bekend gemaakt dat er 30% meer bezoekers waren geweest. Wat ook opviel bij dit prachtige concert in Utrecht (uitverkochte zaal met 1700 bezoekers!) was dat twee van de musici op het podium, in maart jl nog bij Muziek op Stapel optraden: Pauline van Laarhoven, viola da gamba, en Judith Steenbreek, barokviool. Enkele van de in Utrecht uitgevoerde werken, zoals de meeslepende Ciaccona van Merula, zullen ook klinken bij ons komende concert. Hierbij geven we u graag nadere informatie over het concert op

zaterdagavond 16 september om 20.00 uur
in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop

Naast instrumentale werken hoort u liefdesliederen uit het Italië van begin 17e eeuw, vertolkt door dé baroktenor van dit moment, de Belg Jan van Elsacker. Bekende componisten uit deze periode, zoals Claudio Monteverdi en Caccini schreven prachtige liederen. Claudio Monteverdi maakte de allereerste opera's en die zijn van zo'n grote kwaliteit dat zij nu, eeuwen later, nog regelmatig worden uitgevoerd. Uit één van zijn opera's hoort u het aangrijpende Dormo Ancora.

Dit concert in Oldeberkoop met de titel "Lang Leve de Liefde", wordt uitgevoerd door het barokensemble Margaretha Consort, dat naast Jan van Elsacker bestaat uit:

Tomasz Plusa - barokviool
Valerio Latartara - barokviool
Marit Broekroelofs - barokcello
Jorge Lopez-Escribano - klavecimbel
Miguel Bellas - theorbe
Channe Visscher - percussie

Jan van Elsacker studeerde met een eerste prijs af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen op de onderwerpen zang en piano. Jans voorkeur gaat uit naar zang van de vroeg Italiaanse barok. Na zijn eerste ervaringen met La Petite Bande en Collegium Vocale maakte hij snel internationaal naam. Inmiddels werkt hij nauw samen met beroemde ensembles zoals Musica Antiqua Köln, L'Arpeggiata, Ricercar Consort, La Fenice, Poème Harmonique en het Huegas Ensemble. Ook geeft hij regelmatig masterclasses. Jan van Elsacker trad eerder op in Oldeberkoop bij een zeer succesvol concertproject met Holland Baroque Society en het fameuze Franse ensemble Poème Harmonique. Hij heeft goede herinneringen aan de sfeervolle kerk en het enthousiaste publiek, en komt daarom graag naar Friesland terug voor dit concert. Het definitieve programma staat nu op onze website.

"Het wordt een zinderende avond met de liefde als centraal thema. Van de liefde van bruid en bruidegom uit het Hooglied tot de wanhoop van de gekwelde ziel na een afgewezen liefde. Alles komt aan bod met zowel geestelijke als geestige muziek" aldus Marit Broekroelofs, leider van het internationale ensemble Margaretha Consort.

Tip: twee restaurants van Oldeberkoop bieden voorafgaand aan het concert een concertmenu. U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55;
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90.

Kaarten kosten € 25,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Met muzikale groet van het bestuur van St Muziek op Stapel, Stapel op Muziek!

Nieuwsbrief augustus 2017

Beste muziekliefhebber,

Vanaf het eind van deze zomer kunt u dit jaar nog vier bijzondere concerten tegemoet zien in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop. En inmiddels zijn we ook al weer druk bezig met een mooi en afwisselend programma voor 2018. We lichten nu alvast een tipje van de sluier op, mede op verzoek van sommige muziekliefhebbers, die met de data rekening willen houden:
Zo treedt op zondagmiddag 18 februari 2018 om 15.00 uur op, het Trio Holtslag/Zipperling/Lohff. Deze internationaal gerenommeerde musici voeren een prachtig programma uit, met muziek van onder meer Telemann en Leclair.
Met trots kunnen wij ook alvast aankondigen dat pianist Naum Grubert, onlangs nog uitgebreid bejubeld op de radio en in de dagbladen vanwege zijn Chopin CD, op zaterdag 24 maart om 20.00 uur bij ons optreedt. Hij voert werken uit van Beethoven en Cesar Franck - vooruitlopend op zijn volgende CD - waarbij hij speciaal voor ons ook werk van Chopin opneemt in het programma.

Maar voor dit jaar hebben we dus nog vier prachtige concerten op de rol staan! Het eerstvolgende concert is op

zaterdagavond 16 september om 20.00 uur
Ensemble Margaretha Consort treedt op met de Belgische tenor Jan Van Elsacker
in het programma

"Lang leve de liefde"

"Lang leve de liefde" is een uniek programma met liefdesmuziek uit het Italië van de 17e eeuw. Het wordt uitgevoerd door het internationale ensemble Margaretha Consort samen met een van de meest toonaangevende baroktenoren van vandaag: Jan van Elsacker. U hoort werken van Claudio Monteverdi, Alessandro Grandi, Biagio Marini, Stefano Landi, Luigi Rossi en anderen. Warmbloedige Italiaanse liefdesliedjes, afgewezen minnaars, onbereikbare liefdes: het komt allemaal voorbij in dit heerlijke programma.

Kaartprijs € 25,00 (jongeren tot 21 jaar € 10,00), te bestellen via een mail naar muziekopstapel@gmail.com onder vermelding van uw naam, woonplaats, aantal kaarten, datum concert en eventueel uw telefoonnummer. Evt ook telefonisch kaarten te bestellen bij bestuurslid Simon Been, telefoonnummer (0516) 42 66 04. Graag zsm na uw bestelling het verschuldigde bedrag overmaken naar bankrekening NL33 RABO 0159 1606 50 tnv Stichting Muziek op Stapel te Oldeberkoop onder vermelding van uw naam, woonplaats, aantal kaarten en datum concert. Als de kaarten uitverkocht zijn wordt het door u overgemaakte bedrag door ons uiteraard terugbetaald.

Met muzikale groet,
het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden