Aristos Quartet

Aristos Quartet (foto C. Breider)

Logo Muziek op Stapel

Concert 18 juni 2017

Beste muziekliefhebber,

Op zondag 18 juni komen zij speciaal voor u vanuit Liverpool naar Oldeberkoop: De Katona Twins. "Het beroemdste gitaarduo uit de wereld van de klassieke muziek", aldus de Daily Telegraph. Charmant en energiek, en bovenal virtuoos, aldus andere recensies.


De Katona Twins treden overal in de wereld op, zo ook in 2015 in het Concertgebouw. De eeneiige tweeling Peter en Zoltán Katona begon op tienjarige leeftijd met gitaar spelen, en vervolgde na opleidingen in hun geboorteland Hongarije hun muziekstudies in Duitsland en Londen. De huidige woonplaats van Peter en Zoltán is Liverpool, de stad die Leeuwarden/Friesland voorging als Culturele hoofdstad. Ook hun muzieksmaak is internationaal, en bijzonder is daarbij dat zij moeiteloos van klassieke naar populaire muziekgenres overschakelen.

Het programma van het zondagmiddagconcert in Oldeberkoop, dat begint om 15.00u, loopt van Bach tot Beatles, Piazzolla en Queen.

Mis dit speciale concert niet! Het is ook zeer geschikt voor nieuwkomers in de wereld van klassieke muziek.

Kaarten kosten &euro: 20,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje. Voor reservering zie www.muziekopstapel.nl of bel bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Muzikale groet van het bestuur
van St Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Nieuwsbrief concert 18 juni 2017


Muziek op Stapel, Stapel op Muziek presenteert:
Op zondag 18 juni 2017 om 15.00 uur
Briljant gitaarduo speelt From Classic to Queen

Het Hongaarse gitaristen duo, de Katona Twins, heeft een breed repertoire. Moeiteloos schakelen de Katona Twins over van klassieke muziek naar tango en naar hun arrangementen van muziek van de Beatles en Queen. De broers voeren op hun eigen manier klassieke werken uit van Händel, Vivaldi en Bach, waarbij ze soms invloeden van andere muziekstijlen als flamenco en rock verwerken. Met hun fabelachtig spel en originele insteek hebben zij wereldfaam verworven.

De eeneiige tweeling Peter en Zoltán Katona (Boedapest, 1968) begon op tienjarige leeftijd met gitaar spelen. Ze volgden een opleiding aan de Béla Bartók-muziekschool in hun geboorteplaats en vervolgden de studie in Duitsland; eerst in Kassel en later aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main. Ze verhuisden naar Engeland, waar ze lessen volgden aan de Royal Academy of Music in Londen. Het tweetal woont tegenwoordig in Liverpool en geeft naast hun optredens masterclasses aan jonge musici.

Het duo treedt sinds 1998 wereldwijd op, onder meer in Carnegie Hall (Engeland), Lincoln Center (Verenigde Staten), het Concertgebouw (Nederland), en in de Alte Oper (Duitsland). De Katona Twins traden op met beroemdheden als Yo-Yo Ma en Kathryn Scott. In 2009 traden zij als solisten op in de 'Night of the Proms' in diverse plaatsen in Europa. De Katona Twins hebben diverse (muziek)prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs van het Concours International de Guitarre en Duo in Frankrijk (1993), de Culturele Prijs van Kassel (1993) en de prestigieuze Borletti-Buitoni Prijs (2004).

Tip. Twee restaurants in Oldeberkoop bieden voorafgaand aan het concert een concertmenu (lunch). U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90

Kaarten kosten € 20,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com. Tevens kaartverkoop bij boekhandel Planteyn in Gorredijk of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04. Kaarten zijn verder te koop (zolang de voorraad strekt) bij de ingang van de kerk een half uur voor aanvang van het concert (daar alleen contante betaling). De voorkeur gaat uit naar een betaling per bank op rekeningnummer (IBAN) NL33 RABO 0159 1606 50 t.n.v. Muziek op Stapel. En ...scholieren maken kans op een gratis kaartje (via muziekopstapel@gmail.com te bestellen)!

Muzikale groet van
Bestuur van St Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden