Aristos Quartet

Aristos Quartet (foto C. Breider)

Logo Muziek op Stapel

Nieuwsbrief december 2017


Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Beste muziekliefhebber,

Ons laatste concert van dit jaar komt er snel aan: Amsterdam Sinfonietta Solisten met Rick Stotijn, contrabas. Zij spelen op 15 december werken van Dvořák en Schubert. Wij verwachten dat dit concert uitverkocht zal raken, dus wees er op tijd bij.

Inmiddels hebben wij het programma voor 2018 rond. Opnieuw een veelzijdig en afwisselend, mooi programma, al zeggen we het zelf. In de bijlage sturen we u de flyer met het programma 2018. We geven graag een kleine toelichting:

We starten op 18 februari met een trio van musici die internationaal in beroemde ensembles en als solist hun sporen ruim verdiend hebben. Zij spelen een fraai programma met werken van Telemann en CPE Bach. Vervolgens komt op 24 maart Naum Grubert naar Oldeberkoop, zeer befaamd pianist, docent van nu rijzende sterren als Daria van den Bercken. Zijn onlangs verschenen Chopin CD oogstte veel lof. Een volgende CD zit al in de pen, nu met werk van oa Cesar Franck, dat bij ons wordt uitgevoerd. Op 28 april klinkt het uitgestelde concert van Margaretha Consort met Jan van Elsacker, tenor: Italiaanse liefdesmuziek uit de 17e eeuw. En als laatste concert voor de zomer, op 26 mei, de wereldberoemde harpiste Lavinia Meijer met onder meer werk van Philip Glass!

Johannette Zomer, baroksopraan, voert op 22 september met Bart Schneemann en Johannettes ensemble Tulipa Consort een prachtig Bachprogramma uit: de beroemdste werken voor hobo en sopraan van deze grootmeester.

Tot slot jong, Fries, maar inmiddels ook internationaal cellotalent Dana de Vries komt op 10 november, met "de haren" naar Oldeberkoop. Dit programma, waarbij in elk geval werken worden uitgevoerd van Schubert en Sjostakovitsj wordt qua samenstelling van het ensemble nog nader uitgewerkt. Een verrassing dus!

Sommigen van u hebben inmiddels al een abonnement genomen op het programma 2018. Bij een abonnement hebt u recht op een vaste plaats in de kerk bij de concerten. De kaarten zijn overdraagbaar en u krijgt per jaar een gratis extra kaartje voor een concert naar keuze. De prijs van dit abonnement is dit jaar slechts € 105,00. De huidige abonnementhouders kunnen hun vaste plaatsen houden, indien zij voor half januari hun abonnement verlengen.

Op onze website treft u (altijd) de meest actuele informatie aan. Alle concerten van 2018 staan hierop vermeld onder het kopje concertagenda. Op verzoek kunt u ook onze nieuwsbrieven met laatste informatie toegestuurd krijgen. Let wel, bij grote belangstelling voor een concert krijgt u een plaats toegewezen; dit geschiedt zo eerlijk mogelijk, op volgorde van reservering.

Hartelijke en muzikale groet,
Van het Bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Programma 2018 Programma 2018

Concert 15 december 2017


Muziek op Stapel, Stapel op Muziek presenteert
Op vrijdagavond 15 december 2017 om 20.00 uur
In de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop

Amsterdam Sinfonietta Solisten (contrabas: Rick Stotijn)

Candida Thompson - viool
Jacobien Rozemond - viool
Daniel Bard - altviool
Kaori Yamagami - cello
Rick Stotijn - contrabas

Ieder jaar reizen artistiek leider Candida Thompson en de aanvoerders van Amsterdam Sinfonietta langs de nationale en internationale concertzalen met een uniek kamermuziekprogramma. Rick Stotijn, voormalig aanvoerder van de basgroep bij Amsterdam Sinfonietta en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2013, schuift aan. Op het programma staat Schuberts beroemde Strijkkwintet in C in een bijzondere versie met contrabas. Deze versie verscheen in 2015 op cd, met vele jubelende recensies tot gevolg. Voor de pauze klinken Dvořáks Boheemse Strijkkwintet opus 77 en de koraalfantasie van de jonge Amerikaanse componist Fairouz, een wereldpremière!

Tip
Twee restaurants in Oldeberkoop bieden voorafgaand aan het concert een concertmenu. U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90


Kaarten kosten € 25,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Recensies Jubileumconcert Apollo Ensemble d.d. 27 oktober 2017


recensie LC

recensie FD

Friesch Dagblad, 30 oktober 2017


© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden