Lavinia Meijer

Lavinia Meijer (foto C. Breider)

Logo Muziek op Stapel

Nieuws

Nieuwsbrief maart 2019


Beste muziekliefhebber,

Ons programma voor 2019 is feestelijk van start gegaan met een zeer druk bezocht en bijzonder gewaardeerd concert van ensemble Combattimento.

Ook jong, aanstormend talent nemen wij in onze programmering op. Zo hoort u op

zaterdagavond 30 maart 2019
om 20.00 uur
Duo LeCoultre&VanHees

Violiste Floor Le Coultre en gitarist Martin van Hees traden onder meer al op op het Grachtenfestival in Amsterdam. In Oldeberkoop spelen zij, geïnspireerd door de invloed van volksmuziek op klassieke muziek, werken van Granados, Piazolla en Ourkouzounov.

Voor dit concert zijn nog kaarten te koop. Kaartprijs € 10,00 incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Tip: Twee restaurants in Oldeberkoop bieden een concertmenu. U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90


Met muzikale groet van het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Nieuwsbrief Combattimento


Beste muziekliefhebber,
Graag herinneren wij u aan het concert in Oldeberkoop op

zaterdagavond 2 maart 2019 om 20.00 uur
barokensemble Combattimento
speelt het programma: Frizzante!

Als gewoonlijk wordt de Bonifatiuskerk in Oldeberkoop sfeervol verlicht, worden de kerkbanken van kussens voorzien en wordt de kerk in dit seizoen verwarmd. Er klinkt bruisende Italiaanse barokmuziek van onder meer Vivaldi en vader en zoon Scarlatti. Voor dit ongetwijfeld prachtige concert zijn nog kaarten te koop.

Kaarten kosten € 25,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Met hartelijke en muzikale groet,
Het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Nieuwsbrief februari 2019


Bruisende concerten, maart 2019 in Oldeberkoop

Beste muziekliefhebber,

Op zaterdagavond 2 maart 2019 om 20.00 uur treedt het achtkoppige barokensemble Combattimento op in de Bonifatiuskerk Oldeberkoop met het programma: Frizzante! Bruisende Italiaanse barokmuziek met werken van onder meer vader en zoon Scarlatti. Zo hoort u de virtuoze kattenfuga van zoon Domenico en verder muziek van de Italiaanse componisten Brescianello, Vivaldi en Durante.

Het beroemde ensemble Combattimento trad al eerder met succes op in Oldeberkoop. De musici spelen veel op kleinere podia, zoals mooie kerkjes, intieme concertzaaltjes of een oud slot. Daar zit de luisteraar letterlijk dicht bij de musici en beleeft de muziek nog intenser, zoals in Oldeberkoop. Combattimento speelt op moderne instrumenten, in de overtuiging dat de klankintensiteit hiervan beter aansluit bij de luisterpraktijk van de hedendaagse concertbezoeker. Men kijkt door een moderne bril naar barokmuziek en doet dan nieuwe ontdekkingen. Dat is vooral een experimentele aangelegenheid die tijdens de repetities vorm krijgt. Samen verkennen de musici de grenzen van barokke extravagantie en spektakel. Hoe klonk de muziek toen? Mag het nu een fractie ruiger? Kan het net iets langzamer? Of juist dynamischer? Het resultaat: spannende en energieke concerten waarmee zij u verrassen en op scherp zetten. Of het nu gaat om een 'klassieker' als een vioolconcert van Bach of muziek van de tegenwoordig veel minder bekende maar minstens zo boeiende Giuseppe Antonio Brescianello.

------

Van een heel andere aard maar zeker ook bruisend is het concert op zaterdagavond 30 maart 2019 om 20.00 uur door Duo LeCoultre&VanHees. Dit duo bestaat uit violiste Floor Le Coultre (Groningen, 1990) en gitarist Martin van Hees (Groningen, 1990). De musici ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij beiden excelleerden in hun studie. Floor slaagde voor haar Masterstudie met een 9,5 en onderscheiding. Zij trad als solist op bij verschillende orkesten en won prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Davina van Wely vioolconcours.

Violiste Floor Le Coultre en gitarist Martin van Hees zijn geboeid door de invloed van volksmuziek op klassieke muziek. Volksmuziek uit o.a. Oost-Europa, Zuid-Europa en Midden/Zuid America biedt een inspiratiebron voor allerlei componisten waar de gitaar en de viool een belangrijke rol in spelen. Dit jonge duo, opgericht in 2014, speelde onder meer al op het Grachtenfestival in Amsterdam en op het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. In Oldeberkoop spelen zij onder meer werken van Granados, Piazolla en Ourkouzounov.

Kaarten voor Combattimento kosten € 25,00 (tot 21 jr.: € 10,00)
en voor het duo LeCoultre&VanHees € 10,00.
De kaartprijs is incl. programma en drankje. Kaarten te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.


Hartelijke en muzikale groet,
Van het Bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek


© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden