Aristos Quartet

Aristos Quartet (foto C. Breider)

Logo Muziek op Stapel

Nieuws

Recensie concert Holtslag, Zipperling en Belder d.d. 18 februari 2018


recensie LC

Leeuwarder Courant, 20 februari 2018


Nieuwsbrief 11 februari 2018


Beste muziekliefhebber,

Bij het concert op zondagmiddag 18 februari 15.00 uur zal door familieomstandigheden de klavecinist Carsten Lohff niet kunnen optreden. Wij zijn echter blij dat Carsten Lohff vervangen kan worden, en wel door de bekende Nederlandse klavecinist Pieter-Jan Belder. Pieter-Jan Belder trad al eerder succesvol op bij Muziek op Stapel met zijn ensemble Musica Amphion. Naast dit ensemble treedt Belder op in diverse ensembles, waaronder de Nederlandse Bachvereniging, Collegium Vocale Gent, het Gesualdo Consort, Camarata Trajectina, het Orkest van de 18e Eeuw. Hij begeleidde solisten als Johannette Zomer, Peter Kooij, Rémy Baudet, Nico van der Meel, Sigiswald Kuyken, Harry van der Kamp, Wilbert Hazelzet en Saskia Coolen.

Sinds 1991 maakte Belder meer dan 130 cd-opnames waarmee hij internationale erkenning en bekendheid als klavecinist verwierf. Zo werkte hij mee aan een succesvolle complete editie van alle Bach klavecimbelwerken, gevolgd een opname met het complete klavecimbeloeuvre van Domenico Scarlatti. Onlangs nog verscheen een zeer goed ontvangen CD van vioolsonates van C.P.E. Bach met violiste Rie Kimura.
Met Musica Amphion realiseerde hij eveneens grote projecten, zoals de cd-opname van het complete oeuvre van Corelli, Telemanns Tafelmusik, Bachs Brandenburgse Concerten en klavecimbelconcerten. Tevens verscheen er een cd-opname met de complete kamermuziek van Henry Purcell en recent een achttal cd's, geheel gewijd aan het oeuvre van Carl Philipp Emanuel Bach.

Sinds 2005 is Belder als dirigent van Musica Amphion regelmatig te gast in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Hij voerde daar in 2011 onder meer Purcells Dido & Aeneas uit met Sarah Connolly en Collegium Vocale Gent. In 2012 dirigeerde hij Musica Amphion en Collegium Vocale Gent in een Händel- en Vivaldiprogramma, eveneens in het Amsterdamse Concertgebouw.

Programmawijziging: in het programma dat uitgevoerd wordt in Oldeberkoop, wordt het werk van Georg Muffat vervangen door een Ciaconna van Johann Sebastian Bach (1685-1750) uit Partita BWV 1004 voor viool solo in een bewerking voor klavecimbel solo door P-J Belder. Van Dieupart zal de 1e suite in A groot worden uitgevoerd in plaats van de 5e in F groot. Deze wijzigingen kunnen niet meer doorgevoerd worden in het programmaboekje dat al gedrukt is, en geven wij u daarom bij deze door.

Voor dit concert zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten kosten € 20,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: 0516 426604. Voor verdere informatie zie www.muziekopstapel.nl. En voor scholieren is er kans op gratis kaarten: neem daarvoor contact op met Simon Been.

Met muzikale groet van het bestuur
van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek


Nieuwsbrief januari 2018


Beste muziekliefhebber,

Allereerst wensen wij u een gezond en mooi, muzikaal 2018 toe! Wij hopen ook dat u weer komt genieten van onze concerten in de sfeervolle Bonifatiuskerk van Oldeberkoop.

Ons concertprogramma start dit jaar op

Zondagmiddag 18 februari 2018 om 15.00 uur
met het trio
Peter Holtslag . Rainer Zipperling . Carsten Lohff
blokfluit & traverso . cello & gamba . clavecimbel


Het trio Holtslag/Zipperling/Lohff bestaat uit vooraanstaande experts op het gebied van de Oude Muziek. Het ensemble concentreert zich op muziek van ca. 1580 tot ca. 1780 met de esthetische aspecten van de verschillende stilistische richtingen als leidraad - zonder dat dit tot "droge" muziek leidt.

De leden van het trio hebben allen hun sporen in het internationale concertleven verdiend. Zij traden op met Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Trevor Pinnock, het Orkest van de 18e Eeuw, Camerata Köln en op talloze festivals in Nederland, Frankrijk, Duitsland, UK, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw Zeeland. Zij speelden in zalen als het Concertgebouw, Wigmore Hall, Philharmonie Berlijn, Opera Garnier Parijs.

Zij maakten in diverse combinaties meer dan 200 Cd's en vele radio-opnames.

De drie musici zijn ook als hoofdvakdocenten verbonden aan verschillende conservatoria (Hamburg, Keulen, London, Bremen) en geven internationale workshops over de gehele wereld.

Speciaal voor ons, en dus voor u, hebben zij een prachtig programma samengesteld, met onder meer werken van de componisten Muffat, Telemann en Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788). Deze laatste componist was de tweede overlevende en meest bekende zoon van Johann Sebastian Bach en Barbara Bach.

Tip: Twee restaurants in Oldeberkoop bieden na het concert een concertmenu. U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90


Kaarten kosten € 20,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04. En voor scholieren is er kans op gratis kaarten: neem daarvoor contact op met Simon Been

Hartelijke groet,
Het bestuur van St Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden