Aristos Quartet

Aristos Quartet (foto C. Breider)

Logo Muziek op Stapel

Nieuws

Nieuwsbrief 29 april 2018


Muziek op Stapel, Stapel op Muziek
presenteert op 26 mei om 20.00 uur
Lavinia Meijer met
"Ode aan Philip Glass"


Harpiste Lavinia Meijer, winnares Nederlandse muziekprijs 2009 en inmiddels wereldberoemd, voert bij wijze van ode aan de bekende Amerikaanse componist Philip Glass in "the Glass Effect" diens verzamelde etudes uit, evenals werk dat onder zijn invloed ontstond. Dit concert vindt op 26 mei om 20.00 uur plaats in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop.

Lavinia Meijer (1983), is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

De invloed van de Amerikaanse componist Philip Glass op de jongere generatie componisten is de laatste decennia alleen maar gegroeid. Van filmmuziek tot grote opera's en symfonieën, Philip Glass is niet meer weg te denken uit de moderne muziekwereld. Hij heeft een heel groot publiek voor zich weten te winnen en componisten als Bryce Dessner, Nico Muhly en Ellis-Ludwig-Leone beïnvloed. Lavinia Meijer werkte de afgelopen jaren nauw met hem samen en brengt met dit programma een ode aan deze iconische componist. Ze dook in een nieuw project, ditmaal zijn Etudes die hij in een tijdspan van meer dan 20 jaar componeerde. Hiermee laat ze zien hoe zijn muziek zich heeft ontwikkeld en hoe de bouwstenen van zijn composities zijn uitgekozen.

Tip: Twee restaurants in Oldeberkoop bieden een concertmenu. U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90


Kaarten kosten € 25,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Met muzikale groet
van het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen: stuur een e-mail naar muziekopstapel@gmail.com met vermelding "graag opnemen in Muziek op Stapel"
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen: stuur een e-mail naar muziekopstapel@gmail.com met vermelding "graag verwijderen uit Muziek op Stapel"

© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden