Aristos Quartet

Aristos Quartet (foto C. Breider)

Logo Muziek op Stapel

Nieuws

Oldeberkoop, maart 2018


Beste muziekliefhebber,

Op zaterdag 24 maart om 20.00 uur treedt pianist Naum Grubert op in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop. Naum Grubert, afkomstig uit Letland, opgeleid in Moskou, en nu al weer vele jaren woonachtig in Amsterdam, behoort tot de internationaal befaamde Meesterpianisten. Hij treedt echter zelden op in Nederland, en wij zijn daarom extra verheugd dat Naum Grubert een concert bij ons zal geven. Het programma omvat onder meer de prachtige, wervelende Appassionata van Ludwig van Beethoven, werk van César Franck en een nocturne van Frédéric Chopin.

Voor dit concert zijn nog kaarten beschikbaar.

Kaarten kosten € 20,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04. Scholieren maken kans op een gratis kaart.

Nieuwsbrief 26 februari 2018


Muziek op Stapel, Stapel op Muziek
presenteert op zaterdag 24 maart 2018 om 20.00 uur:
Naum Grubert, piano


"Weinig musici nemen je zo mee op hun verre reis als Grubert doet" en "Opnieuw laat Naum Grubert je in vervoering achter" aldus citaten uit de vele lovende recensies van de CD met werken van Beethoven en de onlangs verschenen Chopin CD van Naum Grubert. Grubert wordt ook geroemd om zijn filosofische interpretatie. 'Elke nieuwe tijd werpt een nieuw perspectief, dat relevant blijft zolang het spiritueel is verbonden met de tijd waarin de muziek werd geschreven.' Maar die geest is nooit volledig reconstrueerbaar, waarschuwt hij, en daarom is hij sceptisch over de authentieke uitvoeringspraktijk.

Deze Lets-Nederlandse pianist, die grote internationale talenten opleidde, waaronder de Nederlandse Ellen Corver (trad eerder op bij Muziek op Stapel in het Osiris trio) en Daria van Bercken, treedt zelf weinig op in Nederland. In het buitenland was hij te horen op vele grote podia en met bekende orkesten en dirigenten. Wij zijn daarom bijzonder trots dat Naum Grubert een concert bij ons komt geven.

Het programma omvat van Ludwig van Beethoven (1770-1827) diens Appassionata, een topstuk uit Beethovens middelste periode en één van zijn meest wervelende sonates. Van Franz Liszt (1811-1886) hoort u een transcriptie van Der Doppelgänger van de zeer door Liszt bewonderde Franz Schubert. César Franck (1822-1890) al jong zeer talentvol en gesteund door Liszt, verwierf zijn roem vooral door zijn latere composities, zoals het in 1884 gecomponeerde Prélude, Choral et Fugue, dat eveneens uitgevoerd zal worden. Frédéric Chopin (1810-1839) behoort tot de grootste componisten uit de romantische pianotraditie. Hij was een meester in het 'groots maken van de kleine vorm'. Van Chopin hoort u een nocturne; diens nocturnes worden algemeen beschouwd als de mooiste solowerken voor de piano. Aleksandr Skrjabin (1872-1915), sterk beïnvloed door Chopin, wordt gerekend tot de grote vernieuwers van de klassieke muziek. In de loop der jaren, beginnend met de 3e pianosonate, ontstond wat men "glinsterend exotisme" in zijn werk noemt.

Tip: Twee restaurants in Oldeberkoop bieden een concertmenu. U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90


Kaarten kosten € 20,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Met muzikale groet van het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek!


Recensie concert Holtslag, Zipperling en Belder d.d. 18 februari 2018recensie LC

Leeuwarder Courant, 20 februari 2018


© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden