Aristos Quartet

Aristos Quartet (foto C. Breider)

Logo Muziek op Stapel

Nieuws

Nieuwsbrief januari 2018


Beste muziekliefhebber,

Allereerst wensen wij u een gezond en mooi, muzikaal 2018 toe! Wij hopen ook dat u weer komt genieten van onze concerten in de sfeervolle Bonifatiuskerk van Oldeberkoop.

Ons concertprogramma start dit jaar op

Zondagmiddag 18 februari 2018 om 15.00 uur
met het trio
Peter Holtslag . Rainer Zipperling . Carsten Lohff
blokfluit & traverso . cello & gamba . clavecimbel


Het trio Holtslag/Zipperling/Lohff bestaat uit vooraanstaande experts op het gebied van de Oude Muziek. Het ensemble concentreert zich op muziek van ca. 1580 tot ca. 1780 met de esthetische aspecten van de verschillende stilistische richtingen als leidraad - zonder dat dit tot "droge" muziek leidt.

De leden van het trio hebben allen hun sporen in het internationale concertleven verdiend. Zij traden op met Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Trevor Pinnock, het Orkest van de 18e Eeuw, Camerata Köln en op talloze festivals in Nederland, Frankrijk, Duitsland, UK, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw Zeeland. Zij speelden in zalen als het Concertgebouw, Wigmore Hall, Philharmonie Berlijn, Opera Garnier Parijs.

Zij maakten in diverse combinaties meer dan 200 Cd's en vele radio-opnames.

De drie musici zijn ook als hoofdvakdocenten verbonden aan verschillende conservatoria (Hamburg, Keulen, London, Bremen) en geven internationale workshops over de gehele wereld.

Speciaal voor ons, en dus voor u, hebben zij een prachtig programma samengesteld, met onder meer werken van de componisten Muffat, Telemann en Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788). Deze laatste componist was de tweede overlevende en meest bekende zoon van Johann Sebastian Bach en Barbara Bach.

Tip: Twee restaurants in Oldeberkoop bieden na het concert een concertmenu. U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90


Kaarten kosten € 20,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04. En voor scholieren is er kans op gratis kaarten: neem daarvoor contact op met Simon Been

Hartelijke groet,
Het bestuur van St Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Nieuwsbrief december 2017


Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Beste muziekliefhebber,

Ons laatste concert van dit jaar komt er snel aan: Amsterdam Sinfonietta Solisten met Rick Stotijn, contrabas. Zij spelen op 15 december werken van Dvořák en Schubert. Wij verwachten dat dit concert uitverkocht zal raken, dus wees er op tijd bij.

Inmiddels hebben wij het programma voor 2018 rond. Opnieuw een veelzijdig en afwisselend, mooi programma, al zeggen we het zelf. In de bijlage sturen we u de flyer met het programma 2018. We geven graag een kleine toelichting:

We starten op 18 februari met een trio van musici die internationaal in beroemde ensembles en als solist hun sporen ruim verdiend hebben. Zij spelen een fraai programma met werken van Telemann en CPE Bach. Vervolgens komt op 24 maart Naum Grubert naar Oldeberkoop, zeer befaamd pianist, docent van nu rijzende sterren als Daria van den Bercken. Zijn onlangs verschenen Chopin CD oogstte veel lof. Een volgende CD zit al in de pen, nu met werk van oa Cesar Franck, dat bij ons wordt uitgevoerd. Op 28 april klinkt het uitgestelde concert van Margaretha Consort met Jan van Elsacker, tenor: Italiaanse liefdesmuziek uit de 17e eeuw. En als laatste concert voor de zomer, op 26 mei, de wereldberoemde harpiste Lavinia Meijer met onder meer werk van Philip Glass!

Johannette Zomer, baroksopraan, voert op 22 september met Bart Schneemann en Johannettes ensemble Tulipa Consort een prachtig Bachprogramma uit: de beroemdste werken voor hobo en sopraan van deze grootmeester.

Tot slot jong, Fries, maar inmiddels ook internationaal cellotalent Dana de Vries komt op 10 november, met "de haren" naar Oldeberkoop. Dit programma, waarbij in elk geval werken worden uitgevoerd van Schubert en Sjostakovitsj wordt qua samenstelling van het ensemble nog nader uitgewerkt. Een verrassing dus!

Sommigen van u hebben inmiddels al een abonnement genomen op het programma 2018. Bij een abonnement hebt u recht op een vaste plaats in de kerk bij de concerten. De kaarten zijn overdraagbaar en u krijgt per jaar een gratis extra kaartje voor een concert naar keuze. De prijs van dit abonnement is dit jaar slechts € 105,00. De huidige abonnementhouders kunnen hun vaste plaatsen houden, indien zij voor half januari hun abonnement verlengen.

Op onze website treft u (altijd) de meest actuele informatie aan. Alle concerten van 2018 staan hierop vermeld onder het kopje concertagenda. Op verzoek kunt u ook onze nieuwsbrieven met laatste informatie toegestuurd krijgen. Let wel, bij grote belangstelling voor een concert krijgt u een plaats toegewezen; dit geschiedt zo eerlijk mogelijk, op volgorde van reservering.

Hartelijke en muzikale groet,
Van het Bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Programma 2018 Programma 2018

Concert 15 december 2017


Muziek op Stapel, Stapel op Muziek presenteert
Op vrijdagavond 15 december 2017 om 20.00 uur
In de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop

Amsterdam Sinfonietta Solisten (contrabas: Rick Stotijn)

Candida Thompson - viool
Jacobien Rozemond - viool
Daniel Bard - altviool
Kaori Yamagami - cello
Rick Stotijn - contrabas

Ieder jaar reizen artistiek leider Candida Thompson en de aanvoerders van Amsterdam Sinfonietta langs de nationale en internationale concertzalen met een uniek kamermuziekprogramma. Rick Stotijn, voormalig aanvoerder van de basgroep bij Amsterdam Sinfonietta en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2013, schuift aan. Op het programma staat Schuberts beroemde Strijkkwintet in C in een bijzondere versie met contrabas. Deze versie verscheen in 2015 op cd, met vele jubelende recensies tot gevolg. Voor de pauze klinken Dvořáks Boheemse Strijkkwintet opus 77 en de koraalfantasie van de jonge Amerikaanse componist Fairouz, een wereldpremière!

Tip
Twee restaurants in Oldeberkoop bieden voorafgaand aan het concert een concertmenu. U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90


Kaarten kosten € 25,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Recensies Jubileumconcert Apollo Ensemble d.d. 27 oktober 2017


recensie LC

recensie FD

Friesch Dagblad, 30 oktober 2017


© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden