Logo Muziek op Stapel

Apollo Ensemble


Apollo Ensemble

Apollo Ensemble (foto: Anne Meyer)

Op zondag 29 maart 2020 voert Apollo Ensemble de Johannes Passie van J.S. Bach uit. Aanvang 15.00 uur.


Musici

Acht vocale solisten en 15 instrumentale musici.

Wijzigingen voorbehouden


Programma

De Johannes Passie van Johann Sebastian Bach.

Wijzigingen voorbehouden


Toelichting

Bach schreef de Johannes-Passion in 1724. De Johannes-Passion wordt vaak vergeleken met de Matthäus-Passion, die Bach enkele jaren later zou schrijven. In vergelijking met de Matthäus-Passion, is de Johannes-Passion muzikaal wat feller, maar tegelijkertijd ingetogener. Bij de Johannes-Passion volstaat een klein orkest en koor. Bach componeerde dit meesterwerk na het bestuderen van twee andere bijzondere passiewerken: de Brockes-passionen van Händel en Telemann. Hij raakte geïnspireerd door de poëtische teksten van de dichter Barthold Heinrich Brockes en door de muzikale vondsten van Händel en Telemann. Dat is terug te horen in de Johannes-Passion.

Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Het internationaal toonaangevende muziekgezelschap, dat in verschillende bezettingen optreedt, speelt muziek van vroege barok tot vroege romantiek. Het speelde op grote podia en festivals tijdens tournees door onder meer Australië, Rusland, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Kroatië en de Verenigde Staten.

Kaarten

De kaartprijs bedraagt € 30,00. Voor jongeren tot 21 jaar bedraagt de kaartprijs € 10,00. Kaarten kunnen worden gereserveerd door een e-mail te sturen naar muziekopstapel@gmail.com of door telefonisch contact op te nemen met bestuurslid Simon Been, telefoonnummer (0516) 42 66 04. Het te betalen bedrag kan worden overgemaakt naar bankrekening NL33 RABO 0159 1606 50 t.n.v. ST. MUZIEK OP STAPEL. Op Concertkaarten vindt u meer informatie over het reserveren en betalen van kaarten.
Voor leerlingen basisschool en middelbare school zijn acht gratis kaarten beschikbaar. Zie ons Scholierenproject.

© Alle rechten voorbehouden