Logo Muziek op Stapel

Camerata RCO


Camerata RCO

Camerata RCO (foto: Hans van der Woerd)

Op zaterdag 26 juni 2021 spelen leden van het Koninklijk Concertgebouworkest werken van Borodin en Mozart in de Bonifatiuskerk te Oldeberkoop. Aanvang 19.30 uur en 21.00 uur.

UITVERKOCHT

Musici

Hein Wiedijk, klarinet
Marc Daniel van Biemen, viool
Annebeth Webb, viool
Santa Vizine, altviool
Maartje Maria Den Herder, cello

Wijzigingen voorbehouden


Programma

Alexander Borodin, String quartet No. 2 in D major
Wolfgang Amadeus Mozart, Clarinet quintet in A major, KV 581

Wijzigingen voorbehouden


Toelichting

Camerata RCO is een uniek ensemble, waarvan de leden allen deel uitmaken van het Koninklijk Concertgebouworkest. Zij houden van het spelen in een groot orkest, maar genieten evenzeer van het contact met het publiek wanneer ze optreden in kleiner verband. Camerata RCO treedt wereldwijd op en heeft meerdere, zeer goed gerecenseerde CD’s opgenomen. De Rus Alexander Borodin (1833 – 1887) was naast musicus ook chemicus en had als zodanig internationale bekendheid. Muziek was echter zijn tweede passie. Een veel uitgevoerd werk van Borodin is Strijkkwartet 2 uit 1881, opgedragen aan zijn echtgenote. De populariteit van dit strijkkwartet is voornamelijk te danken aan het derde deel, Nocturne (Nachtstuk). Het kan omschreven worden als een liefdesduet. Het klarinetkwintet in A van Mozart behoort tot de meest geliefde stukken kamermuziek. Hij schreef het voor Anton Stadler, die toen als een van de eersten het nieuwe instrument klarinet bespeelde.

Kaarten

De kaartverkoop is gestart. De kaartprijs bedraagt € 25,00. Voor jongeren tot 21 jaar is de kaartprijs € 10,00.
Op de pagina Concertkaarten vindt u uitgebreide informatie over het reserveren en betalen van concertkaarten.
Vermeld bij uw reservering voor welk tijdblok u kaarten wil reserveren: het concert om 19.30 uur of het concert om 21.00 uur. Een reservering is voor maximaal 4 personen, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen van eenzelfde huishouden.

© Alle rechten voorbehouden