Logo Muziek op Stapel

Ensemble Odyssee


Ensemble Odyssee

Ensemble Odyssee (foto: Merlijn Doomerik)

Op zaterdag 23 april 2022 voeren vier musici van Ensemble Odyssee in de Bonifatiuskerk te Oldeberkoop het programma "Pracht en Praal aan het Saskische Hof" uit. Werken van o.a. Antonio Vivaldi, Johann Georg Pisendel, Fortunato Riedel en Johann Friedrich Fasch. Aanvang 20.00 uur.

Wijzigingen voorbehouden


Musici

Eva Saladin, barokviool
Anna Stegman, blokfluit
Georg Fritz, barokhobo & blokfluit
Andrea Friggi, klavecimbel

Wijzigingen voorbehouden


Programma

Het exacte programma is nog niet bekend.

Wijzigingen voorbehouden


Toelichting

Dresden en Venetië in de achttiende eeuw. Saksische residentie en Italiaanse lagunerepubliek. Twee steden, die echter verbonden zijn door muzikale uitwisseling en samenwerking van kunstenaars en musici die elkaar aandrijven en inspireren.
Ensemble Odyssee duikt in zijn programma "Pracht en praal aan het Saksische hof" onder in deze verlokkende melange van Italiaanse sprezzatura en Duitse virtuositeit en volgt de sporen van musici uit de hofhouding van August de Sterke die in 1716 Venetië bezochten. Zij maakten zich daar met de Italiaanse smaak vertrouwd en voor velen van hen leidde het bezoek tot een levenslange uitwisseling en dialoog met hun Italiaanse collega's.
We horen de virtuoze en expressieve sonate voor soloviool van Johann Georg Pisendel, de grootste Duitste vioolvirtuoos van zijn tijd en vriend van Antonio Vivaldi van wie er enkele triosonates vertolkt worden. Klavecimbelklanken van Johann Adolph Hasse, in Italië bekend en geliefd onder de welluidende titel "Il divino Sassone", worden afgewisseld met kwartetten voor viool, blokfluit, hobo en basso continuo van Fortunato Riedel, Johann Friedrich Fasch en Johann Gottlieb Janitsch, die in Dresden woonden of met de stad verbonden waren.
Een programma zo rijk aan kleuren en afwisseling als beide steden in de achttiende eeuw, dat muzikale parels uit deze twee fascinerende werelden weer laat opleven in verschillende bezettingen.

Kaarten

De kaartverkoop is nog niet gestart.
Kaartprijs: n.t.b. Voor jongeren tot 21 jaar is de kaartprijs € 10,00.
Voor leerlingen basisschool en middelbare school zijn maximaal acht gratis kaarten beschikbaar. Zie ons Scholierenproject.
Op de pagina Concertkaarten vindt u uitgebreide informatie over het reserveren en betalen van concertkaarten en over het coronatoegangsbewijs.

© Alle rechten voorbehouden