Logo Muziek op Stapel

V.l.n.r. Ben Kim, Ella van Poucke en Niek Baar

V.l.n.r. Ben Kim, Ella van Poucke en Niek Baar (foto Chris Breider)


Nieuws


Oldeberkoop, april 2022


Beste muziekliefhebber,

Op 28 mei 2022 om 20.00 uur treedt de beroemde mezzo-sopraan Christianne Stotijn op in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop. Zij wordt begeleid door pianist Joseph Breinl.
Het programma heet "Stimme de Sehnsucht". Er klinken liederen van de componisten Mahler, Tsjaikovski, Richard Strauss en Pfitzner.


Christianne Stotijn is een Nederlandse mezzo-sopraan. Haar zangdocenten waren onder meer Udo Reinemann, Jard van Nes en Janet Baker. Christianne won belangrijke prijzen (Borletti Buitoni Trust Award, de Nederlandse Muziekprijs). Met haar vaste pianisten Joseph Breinl en Julius Drake geeft ze recitals op belangrijke podia wereldwijd.
Christianne zong ook met beroemde orkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Boston Symphony Orchestra en het London Symphony Orchestra onder leiding van Bernard Haitink. Zij werkte verder met dirigenten als Claudio Abbado, Iván Fischer en Jaap van Zweden. Naast haar optredens leidt Christianne sinds 2014 de Udo Reinemann International Masterclasses in Brussel, gericht op Liedkunst.
Joseph Breinl studeerde solo piano in München en vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam: solo piano, zangbegeleiding, onder meer bij Rudolf Jansen. Breinl werkte ook nauw samen met Udo Reinemann en Graham Johnson, die beiden belangrijke muzikale invloeden in zijn carrière zijn gebleven. Joseph trad op talloze belangrijke podia op in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Naast zijn regelmatige samenwerking met Christianne Stotijn, trad hij op met artiesten als Waltraud Meier, Udo Reinemann en Sylvia Schwartz. Breinl begeleidde ook bekende instrumentalisten, waaronder Liza Ferschtman. Joseph Breinl geeft Master Classes over de hele wereld.

Over het programma:
Wanneer Lied met een hoofdletter geschreven wordt, wordt meestal verwezen naar het Duitse Lied voor zang en piano, dat een bloeiperiode kende in de 19e-eeuwse Romantiek. In de hoogtijdagen van de Romantiek, ontwikkelde de Liedkunst zich tot een van de belangrijkste muzikale genres. Dichtkunst en muziek (zang en piano) smolten samen in expressie en emotie.
Rond 1900 ontstond het orkestlied, waarmee het Lied geschikt werd voor grote zalen. Mahler was een meester in het genre; in 1906 dirigeerde hij bij het Concertgebouworkest voor het eerst zijn liederencyclus Des Knaben Wunderhorn.
De titel van het concert in Oldeberkoop is ontleend aan het lied "Stimme der Sehnsucht" van Hans Pfitzner, dat na de pauze zal klinken. De liederen zijn thematisch uitgezocht op verlangen naar een geliefde, zorg om een kind, bitter verdriet en de dood. En dat allemaal in een setting van slecht weer en bij nacht en ontij. Diepromantische en droevige liederen ....

Kaartprijs € 35,- (tot 21 jaar € 10,-) reserveren via muziekopstapel@gmail.com. Voor scholieren zijn enkele gratis kaarten beschikbaar.

Met muzikale groet,
Het bestuur van Muziek op Stapel, Stapel op Muziek
Informatie over het Corona-virus


Tussen andere nieuwsberichten van Veiligheidsregio Fryslân is informatie over Covid-19 te vinden op www.veiligheidsregiofryslan.nl/over-veiligheidsregio-fryslân/nieuwsoverzicht

De Rijksoverheid publiceert op het internet informatie over het Corona-virus:
- www.rijksoverheid.nl/coronavirus
- www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels
- www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/regels-voor-culturele-instellingen


© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden