Logo Muziek op Stapel

V.l.n.r. Ben Kim, Ella van Poucke en Niek Baar

V.l.n.r. Ben Kim, Ella van Poucke en Niek Baar (foto Chris Breider)


Nieuws


Concerten Muziek op Stapel in oktober


Beste muziekliefhebber,

Gelukkig zijn de COVID-19-maatregelen enigszins versoepeld. Een groot deel van de bevolking, ook van de muziekliefhebbers, is immers inmiddels gevaccineerd. De komende concerten kunnen nu plaatsvinden onder een wat gunstiger gesternte. Het bestuur van Muziek op Stapel heeft besloten om - net als bij concerten elders vaak al gebeurt - het publiek te vragen om bij het bezoeken van de concerten een coronatoegangsbewijs te tonen in combinatie met een identiteitsbewijs (ID-kaart, rijbewijs of paspoort). De anderhalve-meter-regel hoeft dan niet meer te worden gehanteerd, waardoor er in de Bonifatiuskerk plaats is voor 95 bezoekers (2/3 van de reguliere capaciteit). Het concert kan daardoor eenmalig worden uitgevoerd, en er kan nu nog meer publiek terecht. Belangrijk is ook dat we de musici niet meer zo zwaar belasten met achtereen herhaalde optredens.
In de bijlage van deze nieuwsbrief kunt u lezen hoe u in het bezit van het coronatoegangsbewijs kunt komen.

De musici en wij zien u graag weer bij de volgende - eerder uitgestelde - concerten in oktober 2021.

Op zondag 3 oktober 2021 speelt het befaamde Alma Quartet werken van Prokofiev, Korngold en Brahms. Sinds de oprichting in 2014, door leden van het Concertgebouworkest, bouwde het kwartet een reputatie op als een van de meest opwindende Europese strijkkwartetten van onze tijd!
De vier strijkers spelen bij dit concert een spannend arrangement van het pianoconcert 'vluchtige visioenen' van Sergej Prokofjev, in feite gaat het om twintig zeer korte composities waaruit de componist er zelf graag een koos als toegift na zijn pianoconcerten. Dan volgt werk van Erich Wolfgang Korngold (1897-1957), de uit Oostenrijk naar Hollywood verhuisde veel geprezen componist van romantische filmmuziek. En ten slotte een strijkkwartet uit 1873 van Johannes Brahms. Deze componist was als kind in de sloppen opgegroeid, maar kreeg vroeg goed muziekonderwijs en groeide uit tot een wereldberoemd musicus.
Aanvang 15.00 uur. Kaartprijs € 25,- (tot 21 jaar € 10,-).

Op zondag 24 oktober 2021 voeren vijf musici van het ons bekende en door het publiek ook zeer gewaardeerde Apollo Ensemble het programma "Rond de Passacaglia" uit. Muziek van o.a. Purcell, Telemann, Vivaldi en Bach.
Een programma met als rode draad de chaconne en passacaglia, van oorsprong een 16e eeuwse dansvorm in een driedelige maatsoort waarbij op een baslijn gevarieerd wordt. Deze compositievorm was in de barok erg populair en kende natuurlijk vele versies. Een aantal van deze dansen zit mooi verstopt in de werken die worden uitgevoerd van Vivaldi, Purcell, Biber en Bach. Ze worden afgewisseld met sonates van Telemann, Fasch en Janitsch. Deze laatste twee componisten zijn wat minder bekend maar schreven bijzonder mooie muziek, die zeker een plaats verdient in concertprogramma's.
Aanvang 15.00 uur. Kaartprijs € 20,- (tot 21 jaar € 10,-).

U kunt kaarten reserveren door een e-mail te sturen naar muziekopstapel@gmail.com onder vermelding van uw naam, woonplaats, aantal kaarten, datum concert en eventueel uw telefoonnummer.

Met muzikale groet,
Het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Bijlage: Uitleg coronatoegangsbewijs


Maatregelen Kunst en cultuur per 25 september 2021Maatregelen per 25-9-2021

Coronamaatregelen van 14 augustus t/m 19 september 2021Overzicht coronamaatregelen t/m 19-9-2021


Beeldsamenvatting Coronaregels t/m 19 september 2021Beeldsamenvatting maatregelen COVID-19


Stappenplan 13 augustus 2021Stappenplan


Informatie over het Corona-virus


Tussen andere nieuwsberichten van Veiligheidsregio Fryslân is informatie over Covid-19 te vinden op www.veiligheidsregiofryslan.nl/over-veiligheidsregio-fryslân/nieuwsoverzicht

De Rijksoverheid publiceert op het internet informatie over het Corona-virus:
- www.rijksoverheid.nl/coronavirus
- www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels
- www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/regels-voor-culturele-instellingen


© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden