Logo Muziek op Stapel

V.l.n.r. Ben Kim, Ella van Poucke en Niek Baar

V.l.n.r. Ben Kim, Ella van Poucke en Niek Baar (foto Chris Breider)


Nieuws


Concert 11 december 2021 verschoven naar 12 december 2021


Voor het concert door het Amsterdam Wind Quintet op zaterdagavond 11 december hebben enkele tientallen van u kaarten gereserveerd. Vanwege de op 26 november afgekondigde aangescherpte coronamaatregelen, kan het concert dan niet plaatsvinden. Het kabinet heeft besloten dat alle uitgaansactiviteiten, zowel op culinair als cultureel gebied, na 17.00 uur niet zijn toegestaan.
Muziek op Stapel heeft de musici bereid gevonden het concert een dag later uit te voeren, dus op zondagmiddag 12 december om 15.00 uur.
De coronamaatregelen zullen dan strikt gehandhaafd worden, zoals het controleren van het coronatoegangsbewijs (QR-code), de 1,5 meter, een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij het verplaatsen in de kerk. In de pauze zullen drankjes uitgeserveerd worden. Wij hebben diegenen die al gereserveerd hadden, hierover geïnformeerd en hen gevraagd ons vóór woensdag 1 december te laten weten of men het concert op de gewijzigde datum en tijd kan/wil bijwonen. Wanneer wij daarover tijdig bericht ontvangen, zal de penningmeester voor restitutie zorgdragen. Mochten na 1 december nog plaatsen vrijkomen, dan zullen we dit via de website aangeven.
Het zal ondanks de beperkingen, een prachtig concert worden.


Concert 11 december 2021


Beste muziekliefhebber,

Na het prachtige concert van het BRISK Recorder Quartet Amsterdam met de beroemde Vlaamse sopraan Amaryllis Dieltiens op afgelopen zaterdagavond, 13 november, kondigen wij nu met veel genoegen het concert aan van het

Amsterdam Wind Quintet
op 11 december om 20.00 uur
in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop


Het Amsterdam Wind Quintet bestaat uit

Tim Wintersohl, fluit
Marije Clemens, hobo
Hanka Clout, klarinet
Margreet Mulder, hoorn
James Aylward, fagot

Sinds zijn oprichting in 2006 geeft het Amsterdam Wind Quintet niet alleen kamermuziekconcerten door heel Nederland maar heeft het ook een internationale reputatie opgebouwd. Het kwintet verzorgde in Nederland onder meer optredens in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam en liveoptredens voor vele radioprogramma's. Om de nieuwe generatie in aanraking te laten komen met klassieke muziek speelt het Amsterdam Wind Quintet regelmatig ook kinderconcerten, waaronder in 2018 en 2019 - heel succesvol - in Oldeberkoop.

Bij het concert in Oldeberkoop hoort u een beroemd werk van de 19e-eeuwse componist Smetana, die door zijn symfonisch gedicht 'Die Moldau' de bijnaam 'vader van de Tsjechische muziek' kreeg. Een symfonisch gedicht is een muzikaal werk voor orkest, waarbij de componist een buitenmuzikaal thema - hier de Moldau als onderdeel van het Tsjechische landschap - met muzikale middelen beschrijft. Vanuit de 19e-eeuwse aandacht voor volksverhalen en volksliederen hoort u composities uit de Peer Gynt Suite van Grieg en van "Des Knaben Wunderhorn" van Gustav Mahler. Verder werk van Beethoven en tenslotte de Notenkrakersuite van Tchaikovsky.
Dit laatste stuk speelt rond de kerstboom en kerstgeschenken, reden dat het dikwijls rond Kerstmis wordt uitgevoerd. Zo ook dit jaar in Oldeberkoop.

Kaarten kosten € 20,- en voor jongeren € 10,-. Voor scholieren zijn enkele gratis kaarten beschikbaar.
U kunt reserveren door een e-mail te sturen naar muziekopstapel@gmail.com onder vermelding van uw naam, woonplaats, aantal kaarten, datum concert en eventueel uw telefoonnummer.

Wij zien uit naar dit concert en naar uw komst.

Het bestuur van Sichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek


Coronaregels per 28 november 2021Maatregelen per 28-11-2021


Avondsluiting per 28 november 2021Avondsluiting per 28-11-2021


Informatie over het Corona-virus


Tussen andere nieuwsberichten van Veiligheidsregio Fryslân is informatie over Covid-19 te vinden op www.veiligheidsregiofryslan.nl/over-veiligheidsregio-fryslân/nieuwsoverzicht

De Rijksoverheid publiceert op het internet informatie over het Corona-virus:
- www.rijksoverheid.nl/coronavirus
- www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels
- www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/regels-voor-culturele-instellingen


© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden